Biografie

Hallo ik ben Debby Heerkens, een sportieve meid van 31 jaar.

Veel weekenden ben ik op het water te vinden om zelf te zeilen of om training te geven. Op jonge leeftijd ben ik besmet met het watersport virus.

Eerst les krijgen van je ouders en dan echt leren zeilen op een zeilschool. Al snel besloot ik dat ik wedstrijd wilde gaan zeilen. In 1995 ben ik op onze vereniging mee gaan trainen. Zoals veel kinderen beginnen met zeilen, ben ook ik begonnen in een optimist.

In 1998 ben ik overgestapt naar de Splash waar ik tot 2003 in heb gevaren. In 2003 ben ik overgestapt naar de Laser Radiaal waar ik nu nog steeds in vaar. Dit bleek een goede keuze omdat de laser radiaal sinds 2004 een Olympische dames klasse is geworden.

Na het CIOS in Arnhem en een 3 jarige opleiding aan de HALO (Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding) werk ik sinds 2010 op een middelbare school. Op Het Groene hart in Rijnwoude geef ik Gym en Biologie.

6 reacties op “Biografie

 1. Lieve Juf,
  Speciaal voor u wil ik u ondersteunen in de volgende les als het over kankers gaat. Meer in het bijzonder, ben ik een Belgisch-Vlaamse autoriteit voor DARMKANKER. Op dit vlak ben ik een info-ridder en fighter
  De ingewanden mogen geen taboe onderwerp meer zijn.
  U kunt meer over mij lezen op mijn website http://www.stopdarmkanke.be, te volgen ook op twitter : Luc COLEMONT.
  Hoop bij deze dat u nog veel wind in de zeilen krijgt en wij samen door info te delen mensenlevens kunnen redden. (Zie mijn recent boek)
  Ben als specialist arts verbonden aan het Sint-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen, geef lezingen over heel het land. Succes met uw actie.
  Vriendelijke groeten, L.C.

 2. HALLO

  Ik ben leraar, maar ik heb nooit zo idee om de les uit te leggen!!
  Ik moest u feliciteren:HET is echt een bijzondere biologieles voor de leerlingen!!
  PROFICIAT DEBBY!!!!!!!

 3. Hoi Debby,

  Ben jij toevallig de Debby die laatst in het nieuws was over het uittrekken van je kleding in de klas? Mag ik vragen waar je de hempjes en leggings gekocht heb? Hier ben ik al lang naar op zoek!

  Groetjes Vera

 4. hallo debby,
  mijn naam is andre sol en ik werk freelance voor TBS, een Japanese tv-zender.
  voor een van de infotainment programma’s, zouden wij graag toestemming ontvangen voor het gebruik van de YouTube video waarin je op originele wijze biologieles geeft. ik zou je graag willen bellen en indien mogelijk kan je mij je telefoonnummer of directe mailadres terugmailen? hopelijk tot gauw spreeks en overigens mijn bewondering voor je leuke manier van lesgeven! met groet, andre (uit tokio).

 5. Beste Debby,

  in de zaterdagbijlage SirEdmund van De Volkskrant komen vrij vaak verhalen aan de orde over het menselijk lichaam. Doorgaans laten we die verhalen illustreren door kunstenaars. De legging en het hemd waarin ik je zag in de Telegraaf van 18 oktober zouden ons wel eens goed van pas kunnen komen. Kun je mij zeggen waar ik die kan kopen?
  veel dank alvast.
  Groet,
  Theo Audenaerd
  fotoredactie
  De Volkskrant

  • Goedemiddag Theo,

   Via verschillende buitenlandse websites heb ik de leggings en de
   shirtjes besteld. Helaas heb ik die websites niet meer. Wel zou ik de
   foto’s kunnen sturen waar ik ze aan heb, of u zou misschien nieuwe
   foto’s kunnen maken?

   Met vriendelijk groet,

   Debby Heerkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *