Nieuws zeilen

Woensdagavondwedstrijden zijn afgelopen

Ik heb erg lekker gevaren ik ben totaal 2e geworden en heb ook de speciale laserprijs gewonnen die ze ter beschikking hebben gesteld. Kijk bij resultaten hoe ik heb gevaren

Tietencup Nieuwkoopse plassen

Samen met Mathilde Arends hebben we meegevaren met de Lady’s day op de Nieuwkoopse plassen. Daar hebben we van 11 andere teams gewonnen. Nog nooit in een16m2 gevaren maar wel succesvol.

 

Sneekweek 4 tot 7 augustus

vandaag eerste dag van de sneekweek. windkracht 3-4  bij mijn wedstrijd. nadat ik gefinisht was nam de wind iets toe. mijn start was wel oke. ik lag goed  op de lijn en zocht vrije wind. bij de bovenboei zag ik dat ik bij de kopgroep hoorde. ik was samen gestart met de laser radiaal master  dus het was een grote groep. voor de wind liep ik wat uit en lag ik 4. helaas zakte de wind iets weg en werd ik ingehaald door wat masters dus gevoelsmatig leek het veel. na ongeveer 2uur varen kwam ik als 5e over de finish. lekker gevaren en lekker weer dus ik kijk terug naar een leuke dag! verder hebben er ook 2 kinderen van de vereniging mee gedaan die ik training geef. sam was 9 en mikki was 7 in de optimisten b. de vader van sam doet ook mee in de 12 voetsjol en is vandaag 13e geworden.

Dag 2
Vandaag weinig wind. Andere baan dan gisteren. Mijn start was wel goed maar de wind zakte direct weg dus harde strijd naar de boei. Kwam rond de 15 om de boven boei, voor de wind lag de groep voor me stil en kon ik er links langs en lag ik 3-4. De rest van de wedstrijd af wisselende wind en erg lastig! Maar uiteindelijk 6e geworden. En sta nu 4e in het klassement. Sam heeft een 18 en mikki een 16 en olaf 16.
Morgen komt het jeugd journaal Sam filmen dus misschien kom ik ook ik beeld!

Dag 3
vanmorgen om half 9 stond het jeugd journaal op de stoep. Ze kwamen Sam filmen en ook Mikki kwam flink in beeld. Ik snel het water op, bij het start schip aangekomen werden we terug naar de kant gestuurd vanwege aankomend onweer. Dus ik kon weer terug naar de kant. Om 12 uur begin de eerstetart groep en waren ze eigenlijk 2 uur later dan geplant dat valt nog mee. Ik had een goede start en ging hard en hoog. Het waaide windkracht 5-6 bikkelen en hard werken. Ik heb lekker gevaren, ben wel kapot van het harde werken en ben 5e geworden. Dag prijsje nummer 2 is binnen. Nadat ik die had opgehaald waren we precies oprijd om naar het jeugdjournaal te kijken. Onwijs leuk filmpje, mij zie je in een flits voorbij komen en de meiden stoer in hun bootjes varen en bij sam met camera in haar boot. Ze mochten ook het weer doen. Als ik de link heb zal ik die op de site zetten!

Dag 4 en 5

Gisteren een 6e plek gevaren het waaide weer flink net als dag 3. Start was super ik gleed door het water heen en liep hard. Tot op het laatste moment was het spannend en verloor op een meter mijn 5e plek en werd 6e.wel weer heerlijk gevaren. Vandaag ging het wat minder goed mijn start was oké maar zat aan de verkeerde kant van de lijn. Dan kan je nog zo goed starten als je hard de verkeerde kant op gaat dan heeft dat weinig zijn. Gevoelsmatig liep mijn bootje niet zoals ik wilde.voor de wind weinig druk, aan de wind wel oké maar niet zo als gisteren. Ik ben 8e geworden dus valt nog mee maar gevoelsmatig wat minder. Ik sta nu 6 in de eindlijst, morgen maar proberen in de top 5 te komen.

Dag 6

Laatste dag van de sneekweek. Vandaag wind kracht 3, maar tijdens en bij einde van de wedstrijd ook vaak minder. We hadden baan A, hadden we nog niet gehad. Start oké, kwam rond 6e om de boei. Voor de wind waren nummers 1 en 2 elkaar lastig aan het vallen en kwamen toen ik de boei ging ronden achter mij uit. Daarna had ik een erg sterk kruisrak en kan ik als 2e om de boei.nu volhouden! Het was erg moeilijk wind draaide en zakte ook weg, golven bleven.hard werken en goed concentreren kwam ik als 3e over de finish. Uiteindelijk ben ik gedeelde 5e geworden. Ik kijk terug op een leuke sneekweek met verschillende weer types en gezellige mensen om me heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *